Voorkom de meest gemaakte fouten met deze modefotografie werkwijze

De e-commerce-industrie verandert voortdurend. Hoewel echter de trends elk seizoen komen en gaan, zijn er een paar zaken die hetzelfde moeten blijven – vooral in kleding fotografie. In dit deel zullen we zeven grote fouten identificeren die veel productfotografen maken en bespreken hoe je ze kunt voorkomen om zo prachtige inventarisfoto’s te creëren!

Fout # 1: Niet voorbereiden van het kledingstuk

Je wilt dat je producten er op hun best uitzien, zodat je ze kunt presenteren aan klanten. Maar zoals je wellicht begrijpt, kan kleding er gerimpeld en gevouwen uitzien en zelfs een gedragen uitstraling hebben dankzij opslag en transport. Soms worden kledingmonsters zelfs geleverd in oude, gescheurde of zelfs onafgewerkte toestand! De voorbereiding van kledingstukken is het meest cruciale startpunt bij het fotograferen van kleding en toch slaan veel kledingfotografen deze stap over en vertrouwen liever op Photoshop om rimpels, vlekken en andere fouten opgelopen tijdens opslag of transport van het product op te lossen. Helaas is Photoshop geen magische tool; het kost tijd en expertise om geavanceerde editing technieken onder de knie te krijgen en alle wijzigingen die je maakt zijn “destructief” voor het beeld, wat ten koste gaat van de beeldkwaliteit. Daarom kun je Photoshop het best alleen gebruiken voor de finishing touch en kleurcorrecties en er eerst voor zorgen dat je je kledingstuk zo perfect mogelijk met de camera vastlegt.

Verzorg je product en laat het er goed uitzien voordat je het fotografeert!

Verzorg je product en laat het er goed uitzien voordat je het fotografeert!

Het is belangrijk om je product van boven tot onder, van binnen en buiten grondig te onderzoeken. Zijn er tags, stickers of andere identificatiematerialen die moeten worden verwijderd? Doe dit dan. Is het product gekreukeld of gevouwen geraakt tijdens opslag? Strijk of stoom het. Gebruik de middelen die beschikbaar zijn om andere schades en afleidingen die je tegenkomt op te lossen. In het bijzonder zijn pluizen rollers en tape zeer geschikt voor het verwijderen van stof en pluisjes van weefsels. In sommige gevallen kloppen monsters niet bij aankomst door last-minute wijzigingen in het ontwerp (bijvoorbeeld pasvorm, kleuren, patronen, etc.). Zorg ervoor dat je de wijzigingen in het ontwerp voor elk kledingstuk begrijpt, zodat je het monster dienovereenkomstig kunt bewerken in Photoshop of beslis om te wachten en fotografeer het monster dat werkelijk verkocht zal worden.

Fout # 2: Geen gebruik maken van een mannequin of levend model

Veel kledingfotografen gaan voorbij aan het belang het communiceren van vorm en pasvorm door het fotograferen van kleding die wordt gedragen door mannequins of levende modellen. In plaats daarvan leggen ze de kleding gewoon plat of fotograferen het op hangers. Dat is een grove fout! Het fotograferen van een kledingstuk op een paspop of een levend model is misschien wel de beste manier om de vorm van het kledingstuk te promoten en klanten aan te moedigen om te visualiseren dat ze het kledingstuk zelf dragen.

Met een beetje styling, kunnen mannequins je producten heel goed promoten!

Modellen brengen kleding echt tot leven, maar als je geen modellen kunt gebruiken vanwege budget of tijdsdruk, is een mannequin-paspop het beste alternatief wat je kunt gebruiken met een zeer laag budget. Door de klant de vorm en natuurlijke drapering van elk product te laten zien zal een realistisch idee ontstaan van hoe het kledingstuk ook hen kan passen.

Daarnaast zorgt het voor een veel fijnere winkelervaring. Een beetje styling helpt ook mee. Als de kleding te groot lijkt voor de mannequin-paspop, probeer het dan passend te maken door het kledingstuk met pinnetjes vast te zetten en te plooien totdat het goed gestyled is en wel past. Het fotograferen van je producten op mannequins-paspoppen geeft je ook de gelegenheid om een ​​stijlvolle postproductie techniek genaamd de ‘ghost mannequin effect’ toe te passen.

Fout # 3: Niet genoeg beeldmateriaal verstrekken

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een of twee foto’s van elk product gewoon niet genoeg om de klanten een nauwkeurig gevoel over de kosteneffectiviteit en de kwaliteit van je assortiment te geven. Daarom is het belangrijk om klanten zoveel mogelijk informatie over elk product te geven met het uploaden van ten minste 3 beelden per product en bij voorkeur 5 tot 10.

Toon op zijn minst een voor-, zij- en achteraanzicht van het product, samen met een detail opname.

Veel ecommerce websites bieden je ruimte om 9-12 afbeeldingen te uploaden voor elke product–set, maar veel retailers profiteren niet van die extra kans om hun producten te promoten. Fotografeer waar mogelijk je producten vanuit zoveel mogelijk hoeken. Fotografeer op zijn minst, de standaard voor-, zij- en achteraanzicht van elk product, en vul die aan met close-ups van belangrijke productversieringen, zoals knopen, ritsen, of borduurwerk. Hoe meer foto’s van het product je uploadt, hoe meer de klant komt te weten over het product. Dit zal hen een fijnere indruk geven en de kwaliteit van jouw producten beter demonstreren. Daarnaast heb je een grotere kans dat de klant tevreden is wanneer het product aankomt. Lees voor veel ideeën over andere manieren van productfotografie onze Ultieme Handleiding voor het verbeteren van al je Kleding, Schoeisel en Accessoires product aanbiedingen.

Fout # 4: Geen gebruik maken van genoeg licht

Word niet zo’n e-commerce retailer wiens productafbeeldingen altijd groezelig en onderbelicht zijn. Heldere verlichting is een van je grootste belangen als online kleding retailer. Als je het juiste licht gebruikt, worden de kleuren van je producten en andere details nauwkeurig weergegeven. Daarnaast ziet je assortiment er schoon en professioneel uit.

Not very good lighting. Light from a lit room

Not very good lighting. Light from a lit room

(High Quality Lighting- Lighting Kit Lit)

Hoge kwaliteit belichtings- belichtingskit

Alle kleding is anders en met het gebruik van de juiste verlichting kunnen klanten de unieke facetten van je kleding waarderen. Voldoende verlichting maakt het mogelijk om met de camera op een hogere kwaliteit beelden te produceren zonder “ruis” of “korrels” en meer scherpte. Hoe donkerder de verlichting, hoe slechter de beeldkwaliteit en slechte beeldkwaliteit zal je producten niet doen schitteren! De meest flexibele manier om ervoor te zorgen dat je voldoende verlichting hebt, is door kunstmatige verlichting te huren. In het geval dat huren van apparatuur niet in je budget past, probeer het dan met behulp van natuurlijk licht via een groot raam en een reflector panel gemaakt van foam board. Lees hier voor meer advies over verlichting kits en opstellingen.

Fout # 5: Niet de juiste camera-instellingen gebruiken

Als je camera-instellingen verkeerd zijn, dan zal geen enkele hoeveelheid Photoshopping expertise in staat zijn om je foto’s er weer professioneel uit te laten zien. DSLR camera’s kunnen foto’s produceren van zeer hoge kwaliteit, maar verkeerde instellingen kunnen de kwaliteit drastisch verminderen. Zorg ervoor dat je ISO, diafragma en witbalans begrijpt voordat je de producten fotografeert.

1. ISO

Zorg ervoor dat je ISO niet groter is dan 600-640. Hogere ISO’s produceren afleidende “ruis” of “korrels”, dat zijn grijze of gekleurde spikkels die de foto’s filmischer doen lijken. Hoe hoger je gaat, hoe erger de ruis zal zijn. Nog erger: bij hogere ISO’s kan de camera niet zoveel scherpte vastleggen, dus details beginnen te vervagen. Met het gebruik van een statief kun je de ISO op 100 of 200 houden voor een optimale helderheid en scherpte.

ISO 640

ISO 640

ISO 6400

ISO 6400

2. Lensopening

De lensopening, die wordt vertegenwoordigd door het F-nummer van je camera-instellingen (bijvoorbeeld f / 16, f / 2.8) controleert het scherpstellen. In het algemeen geldt dat bij een hoger diafragmagetal meer aspecten van het beeld volledig in focus zijn. In het bovenstaande voorbeeld is meer van het kledingstuk scherper bij f/22 dan bij f/3.5. Zorg er dus voor dat je diafragma groter dan f/11 staat ingesteld; dit zal ervoor zorgen dat alle aspecten van je producten volledig in focus zijn.

Aperture 3.5

Aperture 3.5

Aperture 22

Aperture 22

3. Witbalans

Witbalans verwijst naar de kleurzweem van het beeld. Oranje en rode tinten worden over het algemeen aangeduid als “warmer,” paarse en blauwe tinten als “kouder.” De kleurzweem van een beeld hangt af van de lichtbron die wordt gebruikt en de witbalans van de camera; die bepaalt hoe de camera de kleuren die zij registreert interpreteert. Er zijn veel verschillende soorten lichtbronnen, maar de meest voorkomende zijn wolfraam, TL, LED en natuurlijk zonlicht.

Tungsten

Tungsten

Fluorescent

Fluorescent

Flash

Flash

Auto

Auto

Je kunt de witbalans specifiek instellen volgens de aard van de lichtbron die je gebruikt of je zet de witbalans op AUTO en laat de camera beslissen. Wat je ook kiest, vergeet dan niet de witbalans of je zult moeten ploeteren om te proberen de nauwkeurige kleuren in Photoshop te recreëren. Voor meer hulp bij het instellen van je camera, kijk naar onze artikelen over ISO en naar de algemene handmatige camera-instellingen.

Fout # 6: Niet instellen van het juiste Kleur Ruimte Profiel

Veel kledingfotografen vergeten of weten niks over de cruciale stap van het omzetten van bewerkte foto’s in een web-ready kleurruimte profiel. Kleurruimte is een specifieke waaier van kleuren die in een bepaalde afbeelding kan worden gepresenteerd. Sommige opties voor kleurruimten zijn Adobe RGB, CMYK, en SRGB. Zonder de juiste kleurruimte, zullen de kleuren van de producten er heel anders uitzien wanneer ze bekeken worden op verschillende computerschermen, webbrowsers en zelfs websites. SRGB is het beste kleurruimte profiel om je afbeeldingen consistent en levendig te houden op verschillende schermen, browsers en websites. Je kunt ervoor kiezen om de camera ingesteld te laten op SRGB, zodat je niet de extra stap van het omzetten van het bestand naar SRGB hebt nadat je de beelden bewerkt. Echter, SRGB vangt een smallere waaier van kleuren dan de RGB standaard van de camera, waardoor veel professionals pas voor conversie kiezen nadat ze hun beelden hebben geperfectioneerd om te voorkomen dat hun editing capaciteit beperkt wordt.

Fout # 7: Niet Goed Bewerkt

Veel e-commerce retailers bewerken hun product foto’s onjuist, in het bijzonder met betrekking tot bijsnijden, uitlijning, kleur en achtergronden. Het beste is om alle verkleiningen, uitlijning en achtergronden identiek van beeld tot beeld te houden in je inventaris. Als je alle foto’s consistent met elkaar in verband houdt en bezuinigt op je post-processing tijd, dan zorg je ervoor dat je een standaard set van specificaties voor zowel schieten als bewerken ontwikkelt.

1. Uitlijning

Zorg ervoor dat je producten allemaal van dezelfde grootte zijn en gecentreerd staan in de afbeelding, zodat alle perspectieven, hoeken en randen van je productlijn goed in relatie tot elkaar staan. Na een consequent uitgelijnde inventaris zal de aantrekkingskracht van je website en producten absoluut een boost krijgen. De eenvoudigste manier om je uitlijning goed te maken, is door het creëren van richtlijnen in een Photoshop-sjabloon.

Apparel Mistakes Over aligned

Afgestemd op handleidingen

7 mistakes apprel products aligned shirt

Afgestemd op handleidingen

2. Versnijden

Net als uitlijning, is het noodzakelijk dat je product-afbeeldingen identiek versnijdt, zodat de klant een naadloze online winkelervaring heeft. Als je richtlijnen gebruikt voor uitlijning, moet het consistent bijsnijden en dimensioneren van beelden volgens de specificaties van je website geen probleem zijn.

3. Achtergronden

Sommige e-commerce bedrijven kiezen verschillende achtergronden om verschillende producten te tonen. Hoewel dit misschien onbelangrijk lijkt, kan het consistent houden van al je productfoto’s ten opzichte van elkaar de professionaliteit en de aantrekkingskracht van je website en inventaris drastisch verbeteren. Het kiezen van een achtergrond stijl en hieraan vasthouden kan ook post-productie tijd besparen. Het is algemeen bekend dat witte of lichtgrijze achtergronden het meest aantrekkelijk zijn.

4. Kleuren

Een andere veel voorkomende fout in de kledingfotografie is het onnauwkeurig vertegenwoordigen van kledingkleuren. Hoewel de camera goed werk levert in het vrij nauwkeurige vaststellen van kleuren wanneer u de witbalans zelf laat beslissen met AUTO-stand, kunnen sommige kleuren – zoals neon, rood en roze- moeilijk te fotograferen zijn en vaak moeten worden getweaked in Photoshop.

Hier zijn drie variaties van rood.

Onjuiste voorstellingen van kleuren kunnen klanten gefrustreerd en ontevreden maken, dus is het nemen van een paar extra minuten om ervoor te zorgen dat de kleuren van je kledingstukken nauwkeurig zijn voordat je ze upload naar je website een goed idee. Het komt erop neer dat je wilt dat de klanten precies dat zien wat ze met de post zullen krijgen als ze jouw product bestellen.

Er zijn een aantal manieren om kleuren te tweaken, dus leer het aanbod Photoshop kennen en kies je favoriete tool. Nadat je de kleuren hebt vastgelegd zorg je ervoor dat je de foto’s omzet in SRGB formaat om ervoor te zorgen dat de verschillende browsers, computerschermen en websites niet de precieze kleuren waaraan je zo hard voor je klanten hebt gewerkt, zal veranderen.

Nu dat je de 7 meest voorkomende fouten in kledingfotografie kent, heb je de mogelijkheid om je workflow te corrigeren en weer op de rails te staan met prachtige productafbeeldingen voor jouw klanten.

Vermijd alle slechte gewoontes om de consistentie en tevredenheid onder klanten over jouw e-commerce website te vergroten.